Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Felles > Bli inspirert > Boktips voksne > Bare en ond handling

Elizabeth George:

Bare en ond handling

Bare en ond handling

Bare en ond handling er den 18. boken om etterforskerne Barbara og Lynley. Boken er en murstein på hele 758 sider (!). 

Historien går kort fortalt ut på at Barbaras nabojente som hun er blitt godt kjent med i tidligere bøker, blir kidnappet. Fem måneder før kidnappingen har moren tatt med seg datteren og forlatt faren uten forvarsel. Barbara engasjerer seg sterkt i saken, og setter seg som vanlig i en vanskelig situasjon på jobben. Lynley prøver oppgitt å redde skinnet hennes.

Kidnappingen av nabojenta skjedde i Italia, og boken involverer bl.a. Scotland Yard, italiensk politi, morens elsker og familie, en gal nonne, noen suspekte britiske privatdetektiver, et mord, diverse småskurker, en tvilsom journalist og en ny kjæreste for Lynley.

 

Alt går bra til slutt. Barbara mister nok en gang ikke jobben. Hun er ustelt, skamklipt, kjederøykende og usunn i matveien som før. Lynley er like plettfri og ser ut til å ha kommet over sorgen etter tapet av kona. Skurken blir tatt.

Dessverre er boken skuffende langdryg og kunne lett vært kuttet med 4-500 sider. Historien kan kanskje bli en grei episode i tv-serien om etterforskerparet, men som bok ble den vanskelig å engasjere seg i. Og hvem som er/ikke er skurken er alt for forutsigbart. Hele historien ble rett og slett kjedelig og oppkonstruert.

Del på facebook
Måndag 10-14  
Tysdag stengt  
Onsdag 15-18  
Torsdag stengt  
Fredag 10-14  

Kontakt

Tlf.: 71 17 15 72
Epost: biblioteket@aukra.kommune.no

Vi blir inspirert av