Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Felles > Bli inspirert > Filmtips > Optimistene

Gunhild Westhagen Magnor:

Optimistene

Optimistene

En film om alderdom for folk i alle aldre.

I dokumentarfilmen Optimistene møter vi et volleyball-lag med samme navn. Dette er et damelag - og for noen damer! Den yngste av dem er 66 og den eldste 98. De har møttes for å trene volleyball sammen hver mandag i mange år, noen av dem i hele 40 år. De gjør også andre ting sammen som å sykle, gå på ski og bade i Mjøsa.

Selv om de har trent sammen lenge, har de aldri spilt en volleyball-kamp mot et annet lag. Men nå er tiden kommet for det. Et av medlemmene har funnet et lag i Sverige med spillere i omtrent samme alder, nemlig Kruttgubbarna, og som navnet tilsier er dette et herrelag.

Vi følge Optimistene i forberedelsene til denne kampen. Nå må laget intensivere treningene sine, og de får hjelp av to fra Norges volleyball-forbund. Disse to hjelper dem både med teknikk og regler. Damene drar til Sverige for å spille landskamp mot Kruttgubbarna, resultatet av kampen skal jeg ikke røpe.

Dette er en både rørende og humoristisk film. Vi blir nærmere kjent med noen av spillerne, og får også et innblikk i hverdagen deres. De har sine plager, men det er aldri aktuelt å gi opp. Å slutte med volleyball og sette seg i en stol er ikke et alternativ for noen av dem. Dette er damer man bare må beundre for deres stå-på-vilje, livsglede, gode humør og ikke minst deres fysiske form. Til inspirasjon for både kvinner og menn i alle aldre.

Filmen har fått flere priser og vakt begeistring overalt hvor den er vist. Dette er en gladfilm om alderdom.

Del på facebook
Måndag 9-15.30  
Tysdag 14-19  
Onsdag 9-15.30  
Torsdag 14-19   
Fredag 9-15.30  

Kontakt

Tlf.: 71 17 15 72
Epost: biblioteket@aukra.kommune.no

Vi blir inspirert av