Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Felles > Bli inspirert > Filmtips > Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa

Rasmus A. Sivertsen:

Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa

Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa

Hjelp! Flåklypa mangler julesnø! Og den som nok har det største problemet med det, er den lokale avisredaktøren Fridman Pløsen, som i lange tider, og med store, fete bokstaver har lovet innbyggerne "SNØ TIL JUL!"  

Kjell Aukrusts kjente og kjære figurer vekker gode minner hos mange av oss. For den som forventer en ny "Flåklypa Grand Prix" vanker det nok en ørliten skuffelse, men som enkeltstående film - og det er jo det den er - byr den på en koselig opptur. Eller skal vi si en morsom og fartsfylt snøføyketur. For det blir nok av snø! Men ikke helt på den "tradisjonelle" måten. Nok en gang er det Reodor Felgens oppfinnelse som kommer i fokus, og de tre vennene, Reodor, Solan og Ludvig får mer enn nok å henge fingrene i.

Her får man humret og ledd, og kommentarer som "Tok du for mye Felgen Spesial?" plasserer karakterene i vår tid, uten at det ødelegger for den lune, gammeldagse bygdestemningen. Det oppstår en del "faali'e" situasjoner, og Solan får levd ut eventyrlysten sin. Nevnte redaktør i Flåklypa Tidende får nok oppleve at ambisjonene ikke står i forhold til hva han står i posisjon til å kunne utrette, og oppi alt tar Reodor Felgen livet med stoisk ro.

Kan ikke annet enn ønske en fornøyelig film-førjulsstund!

Del på facebook

Opningstider 

Måndag 9-15.30  
Tysdag 14-19  
Onsdag 9-15.30  
Torsdag 14-19   
Fredag 9-15.30  

Kontakt

Tlf.: 71 17 15 72
Epost: biblioteket@aukra.kommune.no

Vi blir inspirert av