Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Felles > Bli inspirert > Filmtips > The perks of being a wallflower

The perks of being a wallflower

Å være ung er ikke helt for jævlig, men ikke alltid så greit, heller.

15 år gamle Charlie (Logan Lerman) sliter med å finne sin plass i miljøet på skolen, sjenert og ensom, den eneste han egentlig har god kontakt med er engelsklæreren. Litt blek og anonym står Charlie på sidelinjen og observerer heller enn å delta, og ingen legger merke til ham før det uvanlige søskenparet Sam (Emma Watson) og Patrick (Ezra Miller) plutselig tar ham under sine vinger. De inkluderer ham raskt i sin lille, sære gjeng, og plutselig blir Charlies liv adskillig mer innholdsrikt og spennende.

Dette kan jo virke som opplegget til et stereotypt, overfladisk High school-drama, men regissør og manusforfatter Stephen Chbosky styrer stødig unna den fallgruven. Denne filmen er laget med varm humor og forståelse for alvoret i det å skulle passe inn som ung, finne venner, oppleve kjærligheten, i det hele tatt finne seg sjæl, og skape seg en trygg basis for voksenlivet som venter.

Filmen kombinerer vanlige ungdomsfilm-ingredienser som skole, vennskap, festing og forelskelse med varsom tilnærming til mer alvorlige temaer som psykiske problemer, homofili og overgrep. Dette gjøres på en måte som virker helt naturlig og ikke påklistret på noe vis. Mye takket være de dyktige unge skuespillerne som skaper karakterer med nyanser og særpreg, det er godt å se en film der en gjeng ungdommer gis så forskjellige personligheter, men blir gode venner likevel. Det går an, alle må ikke være like! ”The perks of being a wallflower” gir stort rom for håpet om at ting faktisk kan gå bra, livet kan bli fint selv om utgangspunktet kanskje ikke er helt rosenrødt. Jeg synes det er ganske deilig i en tid der ungdomsfilmer (og –bøker) ofte har en setting preget av desillusjon, følelseskulde og vold, der man knapt kan stole på noen andre enn seg selv og svik og kynisme florerer.

Filmen er basert på Stephen Chboskys egen bok, ”Fordelene ved å være veggpryd”.

 

Del på facebook
Måndag 10-14  
Tysdag stengt  
Onsdag 15-18  
Torsdag stengt  

Fredag 10-14

STENGT VEKE 28,29 og 31

 

Kontakt

Tlf.: 71 17 15 72
Epost: biblioteket@aukra.kommune.no

Vi blir inspirert av