Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Felles > Bli inspirert > Boktips barn

Martin Berdahl Aamundesen:

Nora og den lille blå kaninen

Nora og den lille blå kaninen

Dette er ei billedbok som passer for alderen 3-9 år. Hovedpersonen er ei jente ved navn Nora. Det er ikke helt enkelt for henne å bosette seg på en ny plass.

Nora har nettopp flyttet til byen. Hun er seks år og går i første klasse. Nora er veldig glad i å leke og det største ønsket hennes er å finne en lekekamerat. Men det er ikke så lett. I friminuttene på skolen er hun mye alene og Fredrik, den mest bråkete gutten, dytter og skubber alle.

Men en dag skjer det noe på veien til skolen. Nora får en veldig sterk følelse av at det er noen som følger etter henne. Dette er vendepunktet for Nora. Fra nå av blir hverdagen annerledes, og det takket være en liten blå kanin.

Boka fokuserer på temaene flytting, ensomhet, fantasi og vennskap. Handlingen blir sterkt understreket av de vakre, uttrykksfulle illustrasjonene som er laget av kjente norske gatekunstnere. Før lanseringen av boka sist høst, som forøvrig tok plass i Maridalen barnehage, kunne folk glede seg over veggmalerier av Nora og den lille blå kaninen på barnehager over hele Oslo.

Del på facebook
Tore Renberg:

Gi gass, Ine

Gi gass, Ine

Boka beskriver et godt og varmt søskenforhold mellom storesøster Ine og lillebror Hasse

Sammen drar de på en trabasiøs tur uti skogen for å hogge et tre. Men sammen er de sterke. Ine lett på foten og tøff i hjertet, Hasse liten, men kan allerede si ja og traktor. Det dukker opp noen fantastiske tilskuere.

Historien har preg av pågangsmot, optimisme og kraft. Barna er sterke helt alene uten innblanding av voksenpersoner.

Her er god dynamikk mellom tekst og bilder. Øyvind Torseter gjør et flott håndverk med ilustrasjonene i form av tegninger, kolasjer og delvis tredimensjonale figurer.

Språket er enkelt, lekende og rytmisk, kan minne om dikt.

Dette er en bok til å bli glad av. Og det som er enda bedre er at det er første boka i en serie. Her har leseren noe å se fram til!

Billedbok som passer i alderen 3-5 år.

Del på facebook
Unni-Lise og Ola Jonsmoen:

Johannes i sporet. Hysj, hysj!

Johannes i sporet. Hysj, hysj!

Johannes er ein nysgjerrig gut som likar å gå på oppdagelsesferd. Idag er det nysnø ute og han får det riktig travelt. Han skal leite etter spor og prøve å finne ut kven som eig dei. Det er bittesmå spor og kjempestore spor som ser litt skumle ut. Med falkeblikket sitt ser han spor heile tida. Spora finn han utafor huset sitt, men jammende finn han nokon inni huset og, skal tru kven som eig dei? Johannes er ein superdetektiv så han finn det nok ut. Gjer du?

Om natta når han søv hendar det underlege ting. Mor seier han har fått spor på hjernen. Kanskje det? Kjekt er det i alle fall og Johannes leitar vidare. Men dagen etter er alle spora plutseleg borte. Kva har skjedd?

Denne biletboka er interressant og lærerik, men samstundes spanande og morosam. Tema er natur og landskap og ei formidling om at det er kjekt å bo på bygda. Johannes tek oss med inn i dyra si verd og gjer oss kjend med den på ein annleis måte.

Illustrasjonane, strek i akvarellar laga av Unni- Lise Jonsmoen, er berre vidunderlege. Dei har mykje humor. I tillegg er dei fulle av liv, noko som på ein måte er med å streke under Johannes sin iver i jakta på spora.

Det finns heile seks bøker i serien om Johannes.
Boka passar for ungar i alderen fem til ti år.

Del på facebook

Opningstider Elnesvågen

Måndag  11.00  - 19.00
Tysdag 11.00 -   16.00 
Onsdag 11.00 - 16.00
Torsdag 11.00 - 19.00
Fredag 11.00 - 16.00
Laurdag 10.00 - 14.00

Opningstider Eide

Tysdag 11.00 - 16.00
Onsdag 14.00 - 18.00
Torsdag 13.00 - 16.00

Tlf.: Elnesvågen 71262880

Tlf.: Eide 71296476

Epost: bibliotek@hustadvika.kommune.no

Vi blir inspirert av