Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Felles > Bli inspirert > Boktips voksne > Per : glimt av min far

Aksel Fugelli:

Per : glimt av min far

Per : glimt av min far

Vi kommer tett på Per Fugelli i denne biografiske "lovestoryen", som den biograferte selv omtaler boken, som hans sønn, Aksel Fugelli har skrevet om sin far. Det er et vakker og nyansert bilde av mennesket Per Fugelli, som tegnes av sønnen, men av og til slår det sprekker og vi fornemmer noe motsetningsfylt mellom de to.

Boken har innholdsfortegnelse og er inndelt i tre deler med en del bilder fra familiens album. Vi får et innblikk i Per Fugellis oppvekst, studietid og hans rolle som far og ektemann. Vi stifter også bekjentskap med sosialmedisineren og professoren, en lege som de fleste i Norge har et forhold til gjennom media, som rikssynser og samfunnsrefser. Boken er lagt opp som en dialog mellom far og sønn og den er befriende fri for jåleri. Den kan til tider være rå og brutal i sin form etter å komme inn til kjernen i mennesket Per. Per Fugelli selv kaller arbeidet med boka, et eksperiment og han synes innimellom at sønnen går litt langt i sine bestrebelser etter sannheten -. Vi får et glimt av Per Fugelli, men også av Aksel, sønnen hans, som vokste opp med å dele sin far med legevitenskapen, pasientene og media, men som allikevel synes at faren alltid har vært der for ham og søsteren Liv. Vi får et innblikk i et sammensatt menneske, der liv og lære kanskje ikke alltid går hånd i hånd, men som er opptatt av rettferdighet og kjærlighet til menneskeheten og de svakeste i samfunnet.

Jeg traff Per og Aksel Fugelli på Bjørnson festivalen i Molde og ble fasinert av samspillet mellom de to, og av den enorme kjærligheten dem i mellom. Jeg synes jeg har blitt mer kjent med mennesket Per Fugelli og jeg må si at jeg har fått ennå større respekt for ham enn tidligere, for en storsinnet mann! Jeg har også lyst til å bli bedre kjent med Aksel Fugellis forfatterskap og kommer til å følge med på hans utgivelser videre fremover.

Jeg vil varmt anbefale boken, både som papirbok med de nydelige bilder og som lydbok pga. dialogen mellom far og sønn. 

Del på facebook

Opningstider Elnesvågen

Måndag  11.00  - 19.00
Tysdag 11.00 -   16.00 
Onsdag 11.00 - 16.00
Torsdag 11.00 - 19.00
Fredag 11.00 - 16.00
Laurdag 10.00 - 14.00

Opningstider Eide

Tysdag 11.00 - 16.00
Onsdag 14.00 - 18.00
Torsdag 13.00 - 16.00

Tlf.: Elnesvågen 71262880

Tlf.: Eide 71296476

Epost: bibliotek@hustadvika.kommune.no

Vi blir inspirert av