> Her√ły folkebibliotek > Om biblioteket > Aktuelt > Anders Totland - Vindm√łllekampen - AVLYST

Anders Totland - Vindm√łllekampen - AVLYST

Biblioteket inviterer til foredrag med Forfattar Anders Totland om den store motstanden mot vindkraft. Utgangspunktet for foredraget er den nye boka "Vindm√łllekampen - historia om eit folkeoppr√łr".

Kvifor har motstanden mot vindkraft eksplodert i Noreg?
Utbygging av nye vindkraftanlegg hadde politisk st√łtte og skapte lite konflikt, men no er det br√•k over heile landet. Debatten om vindkrafta har hardna til, nyhendebiletet er prega av brennande anleggsmaskinar, stadig nye rettssaker, skuldingar om korrupsjon, kommunev√•pen som er spraya med hakekors, og utanlandske selskap har m√łtt p√•standar om at dei pr√łver √• fullf√łra det tyskarane ikkje klarte p√• 1940-talet.
Anders Totland har reist land og strand rundt for å forstå kva i alle dagar det er som skjer.

Totland viser korleis storpolitikken utspelar seg dag for dag, med stadig fleire kritiske blikk på vindkraftutbygginga. Men aller mest opptatt er han av menneska. Kva er det som får dei til å reisa seg til kamp? Kva er det som triggar og driv og får elden til å spreia seg frå sjel til sjel, og folk til å halda ut - år etter år?

Boka har blitt godt mottatt av kritikarar og fått positiv omtale i fleire norske aviser.

Stad: Fosnavåg konserthus. Billettar kan bestillast her:

Gratis inngang.

F√Ö L√ÖNEKORTET P√Ö MOBILEN!

M√•ndag  14:00-19:00
Tysdag   14:00-19:00