Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Felles > Bli inspirert > Boktips ungdom

Peter S. Strassegger:

Aleksander den store

Aleksander den store

Tankevekkande og sterkt om valdeleg ungdom.

Hovudpersonen Aleksander flyttar til Noreg etter å ha vore involvert i ei alvorleg valdshending. Sjølv hugsar han lite av det. Foreldra har håp om at å flytte vil gje dei ein ny start, men som kjent så flyttar ofte nissen med på lasset.

Aleksander held fram med å lage bråk også på den nye staden. Han får lettare uvener enn vener, og han mistrivast på skulen.

Det eksisterer mange slike ungdomsromanar frå før, med der hovudpersonen har "problem", og der plottet lett vert actionprega på grunn av handlingane til den utagerande hovudpersonen. I denne boka er det lagt meir vekt på personen, og kvifor han gjer som han gjer, sjøv om han anar konsekvensane av det. Dette får forfattaren til ved at  vi kjem på innsida av hovudet til Aleksander, godt hjelpte av dei indre monologane og tankane hans. Det er godt gjort å klare dette. Strassegger må inneha ei god psykologisk innsikt i ungdommar med "issues".

Boka teiknar eit godt bilete av ein ungdom med veksande aggresjon mot andre, grunna ein uuthaldeleg skulekvardag  gjennom mange år. Kvifor vert ein som ein vert?

Det finnast også mange lysglimt i boka, som fornuftige foreldre, byrjande venskap og kva uttalt venlegheit har å seie for kvar enkelt levande sjel, og det å stå opp for seg sjølv. 

Boka er lettlesen og har eit språk som passar til målgruppa. Den er rett og slett ei svært god bok. Eg trur at dette også vil verte ei populær bok blant all slags ungdom. Og; ikkje minst bør lærarar og andre som har med ungdom å gjere lese denne truverdige og velskrivne boka. 

Del på facebook
     
OPNINGSTIDER:    
Måndag: 12-19  
Tysdag: 12-16  
Onsdag: STENGT  
Torsdag:   12-19  
Fredag: 12-16  
Laurdag: 11-14  

E-post: post@folkebiblioteket.no
Telefon: 7004 5520

 

Postadresse:
Postboks 64, 6151 Ørsta

Besøksadresse:
Holmegata 7, 6153 Ørsta

Vi blir inspirert av