Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Felles > Bli inspirert > Filmtips

Tom Hooper:

Kongens tale

Kongens tale

Ved første møte ber terapeuten prins Albert om å fortelle en vits. Prinsen (Colin Firth) snubler over sine ord og svarer: Timing er ikke min beste egenskap. Det er en av de mange gangene i filmen at Firths timing er perfekt.
Prinsen har stammet i hele sitt liv. Han hadde en ensom barndom og forholdet til hans eldre bror Edward, var ikke alltid like lett.

På vegne av sin far må Albert lese et budskap til folket. Han får ikke ordene ut av munnen sin. Hans kone Elizabeth tar kontakt med logopeden Lionel Logue. Der får Albert hjelp til å forbedre talen sin med litt utradisjonelle metoder. Mellom de to motpolene utvikler seg et vennskap.

Heldigvis er ikke Albert, men Edward tronfølger, så han slipper å snakke mye i det offentlige. Men Edward gir avkall på tronen for å gifte seg med kvinnen han elsker. Med motvilje blir Albert King George VI. Med god hjelp av Logue vokser selvtilliten til den nye kongen.

Kongens tale er en Oscar-belønnet australsk/britisk film med vakker musikk og gode skuespillere. Colin Firth er overbevisende som stammende konge og gjorde et sterkt inntrykk på meg. Kanskje litt ekstra fordi jeg er logoped selv og har jobbet mye med personer som stammer.

Del på facebook
Lasse Hellström:

Safe Haven

Safe haven

Livet er ikke alltid en dans på roser. I Safe Haven – en film som er basert på Nicolas Sparks roman med samme navn - ser vi at Eirin har opplevd noe voldelig siden hun er dekket av blod og flykter fra hjembyen.

Hun kommer til en liten by i North-Carolina og under det nye navnet Katie begynner hun å bygge et nytt liv. Hun møter Alex, en enkemann med 2 små barn. De to forelsker seg i hverandre. Katie føler seg trygg sammen med ham, i safe haven. Det utvikler seg et lidenskapelig forhold; et forhold hvor det ikke er rom for Katies hemmeligheter. Katie må velge mellom stillestående trygghet og noe mer risikabelt. Vil hun innse at kjærligheten er den eneste sanne trygge havn?

Safe Haven er et romantisk drama med vakre skuespillere og en stor dose kjærlighet. Filmen risler fra det ene forutsigbare øyeblikket til det andre, som i romantiske filmer flest. Spenningselementet på slutten av filmen er en velkommen avveksling fra alle kjærlige blikk.

Regissør er Lasse Hellström. Av hans mest kjente filmer finner vi blant annet What´s Eating Gilbert Grape?Mitt liv som hund og Chocolat.

Del på facebook
     
OPNINGSTIDER:    
Måndag: 12-19  
Tysdag: 12-16  
Onsdag: STENGT  
Torsdag:   12-19  
Fredag: 12-16  
Laurdag: 11-14  

E-post: post@folkebiblioteket.no
Telefon: 7004 5520

 

Postadresse:
Postboks 64, 6151 Ørsta

Besøksadresse:
Holmegata 7, 6153 Ørsta

Vi blir inspirert av