Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Felles > Bli inspirert > Filmtips > Broken

Rufus Norris:

Broken

Broken

Skunk er en 11-år gammel jente som bor sammen med sin far, en et par år eldre bror og deres au pair. Hun er en gledesspreder i nabolaget. En dag blir hun vitne til hvordan en av naboene, den lite resurssterke trebarnsfaren, uten noe forvarsel, banker opp den psykisk utviklingshemmede sjenerte unge mannen som bor i samme gata. Etter dette er ingenting som før, og den ene opprivende hendelsen følger etter den andre.

Den engelske filmen er intens og full av sterke kontraster - seeren blir dusjet med barndommens uskyldighet, pur glede og gylne øyeblikk - som ikke lenge etterpå blir ødelagt av enten voksnes manglende impulskontroll, eller oppførselen til ustyrlige døtre til den voldelige naboen. 

Tross alt det vonde og tragiske som skjer i løpet av den en og en halv time lange filmen, er det likevel høyst sannsynlig at det er akkurat det motsatte som man blir fylt av, mens rulletekstens navn og titler begynner å bevege seg oppover skjermen, og man endelig kan trekke pusten igjen. Man kan komme klokere og sterkere ut av det med ønsket om å være et bedre (med)menneske!

Filmen har fått flere britiske og internasjonale nominasjoner og priser som beste film, og for både skuespill - Tim Roth og nykommer - Eloise Laurence som far og datter, Rory Kinnear som den rasende naboen Mr. Oswald; regi - Rufus Norris/Cuba Pictures, beste nykommer - både skuespilleren Eloise Laurence og regissoren Rufus Norris; manus - Mark O'Rowe og kameraarbeid - Rob Hardy.

Spesiell takk for musikken (Electric Wave Bureau) som gjennom hele filmen hjalp med å holde fast på håpet om at alt blir bra til slutt.

Del på facebook
     
OPNINGSTIDER:    
Måndag: 12-19  
Tysdag: 12-19  
Onsdag: STENGT  
Torsdag:   12-19  
Fredag: 12-16  
Laurdag: 11-14  

E-post: post@folkebiblioteket.no
Telefon: 7004 5520

 

Postadresse:
Postboks 64, 6151 Ørsta

Besøksadresse:
Holmegata 7, 6153 Ørsta

Vi blir inspirert av