Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Felles > Bli inspirert > Boktips barn > Forelska i Feisbukk

Hans Sande:

Forelska i Feisbukk

Forelska i feisbukk

Forelska i Feisbukk

Feisbukk er ein geitebukk som bur og beitar i Våtedalen, og ettersom denne dalen ikkje ligg så langt frå oss, kan det hende at du har køyrt forbi han og geiteflokken. 

Den beste venen til Feisbukk heiter Smørbukk, og då dei var små geitekillingar fann dei på mykje spanande i lag. Men då dei vart vaksne var ikkje alt lenger så greitt. Feisbukk oppdagar at han elskar Smørbukk, og det er ikkje så lett for han å godta det at han elskar ein annan bukk. Han trekkje seg ut av flokken og opp i fjella. Der stangar han hol i skyene, slik at regnet fossar og alle geitene nede i dalen vert våte og kalde. Heldigvis så viser det seg at Smørbukk også elskar Feisbukk, og då ordnar alt seg til det beste for dei to. Mange av geitene i Våtedalen vart nok litt skuffa, for dei hadde hatt eit godt auge til den flotte geitebukken, men dei aksepterte at dei to bukkane elska kvarandre.

På ein god måte formidlar boka aksept av likekjønna kjærleik. Den skildrar at det var vanskeleg for Feisbukk då han i ungdomstida oppdaga at han var annleis, men når han har erkjent, og på sin eigen finurlege måte erklært kven han elskar, så er det ikkje lenger vanskeleg.

Boka er på nynorsk og språket flyt leikande og lett. Boka er morosam og den har mange artige ord og replikkar. Boka er illustrert med Per Dybvig sin særprega røffe strek. 

Del på facebook

Meråpent bibliotek:

HVER DAG   6.00-23.00 (for deg som har underskrevet vår kontrakt og er fylt 15 år)

Betjent åpningstid:

MANDAG     12.00-17.00
TIRSDAG     12.00-15.00
ONSDAG     12.00-17.00
TORSDAG    12.00-15.00
LØRDAG      12.00-15.00

Kontakt
biblioteket@rauma.folkebibl.no
tlf. 71 16 61 85

Vi blir inspirert av