Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Felles > Bli inspirert > Boktips ungdom

Laila Stien:

Klar, ferdig, kjør!

Klar, ferdig, kjør!

Martin er alt det lillebror Svein ikke er. Han er uredd, talentfull, har drag på damene, og er god i idrett, spesielt motocross. Hele familien går med liv og sjel opp i Martins bragder på banen, Svein også. Han er nesten like viktig som mekaniker som far, og kanskje litt viktigere enn mor, som stort sett holder seg ved vogna.

Forfatteren, Laila Stien, er mor til verdensmester i Freestyle Motocross (FMX) Ailo Mikkelsen Gaup, og har derfor god kjennskap til sportsgrenen.

Laila Stien kjenner denne idretten til bunns, og forteller levende og engasjert om den. Så levende at selv «motocross-sinker» kan henge med i svingene. Ved siden av dette tegner hun også to nydelige gutteportretter. Romanens største styrke ligger kanskje i språket, det er der det foregår hos Laila Stien.

Boka er lett å kjenne seg igjen i for den som har drevet, eller driver med motocross selv. Jeg vil også anta at den kan fenge andre tenåringer med interesse for fart, spenning og moro. Vi får innblikk i forberedelser før trening og løp, og vi får fine skildringer av hvordan det kan oppleves å være publikum. Svein er redd for at broren, Martin, skal skade seg, men er også veldig engasjert når han er til stede på løp. Vi hører også om guttenes dagligliv. Sveins kompiser, Steinar og Martin, er litt fortvilte over Svein, som ofte prioriterer broren og motocross, foran dem og musikkbandet de har. Ekstra spennende blir det når Martin er uheldig, og kjører ut av banen i et løp.

Denne boka har fine beskrivelser av hvordan det kan være å sates for fullt innen en idrettsgren, samtidig som man ønsker å ha et liv med skole, kjærester og andre ting tenåringer er opptatt av.

Passer for ungdom fra ca 13 år.

Del på facebook

Vanlege opningstider:

 Måndag  10.30-18.00      
 Tysdag  10.30-18.00      
 Onsdag  10.30-18.00      
 Torsdag  10.30-18.00      
 Fredag      Stengt      

Kontakt Tlf.: 489 92 148  Epost: bibliotek@sande-mr.kommune.no

Vi blir inspirert av