Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Felles > Bli inspirert > Boktips ungdom > Blodrød vei

Moira Young:

Blodrød vei

Blodrød vei

”Verden er blitt rød. Mørkerød som midt inni et bål. Alt. Bakken, himmern, skuret, meg, Lugh – alt er rødt. Lufta er fylt av finkornet, rødt støv som kleber seg til hver minste ting. En rød, rød verden. Jeg har aldri sett noe sånt i mitt liv. Jeg og Lugh stirrer på hverandre. Det ser ut som verdens unnergang, sier jeg. Stemmen min lyder dempet, som om jeg snakker unner et teppe. Så kommer rytterne ut av den røde tåka.”

Saba og familien hennes bor ved Silverlake, som er en stor, uttørket innsjø. De bor langt unna andre personer, og har alltid vært nødt til å stole og hjelpe hverandre. Men en dag kommer det en enorm, rød sandstorm som dekker hele Silverlake. Saba og tvillingbroren Lugh rekker ikke å komme seg inn i stormkjelleren, og må søke ly ute. Da sandstormen er over kommer det fire ryttere, med lange sorte kapper og skjulte ansikter, ut av den røde tåka. De skyter faren til Saba og kidnapper Lugh. Saba roper etter Lugh at hun sverger hun skal finne ham, koste hva det koste vil, og slik starter Sabas ville, farlige og spennende eventyr.

”Jeg ligger på noe hardt. Tre. Jeg er stiv i nakken. Hjertet hamrer. Jeg har vondt i hele kroppen. Skuldrene mine verker. Og håndleddene. Jeg prøver å bevege armene, men ... det går ikke. Jeg gjør et rykk. Metall skjærer seg inn i håndleddene.”

Blodrød vei er en spenningsroman plassert i fremtiden, der jorden har blitt til en skummel, utenkelig plass hvor de fleste lever av det de finner på gamle søppeldynger. Saba havner i skremmende situasjoner, der hun må velge om hun skal tenke bare på sitt eget beste, eller også hjelpe andre i vanskelige situasjoner. Boken handler om mot, kjærlighet og det å overvinne frykt, og den er spennende fra første til siste side.

Dette er første bok i Dustlands-trilogien.

Del på facebook

Vanlege opningstider:

 Måndag  10.30-18.00      
 Tysdag  10.30-18.00      
 Onsdag  10.30-18.00      
 Torsdag  10.30-18.00      
 Fredag      Stengt      

Kontakt Tlf.: 489 92 148  Epost: bibliotek@sande-mr.kommune.no

SOMMAROPE
Mellom 5. juli – 30. juli:

Mandag: 10.30-15

Tysdag:  10.30-15

Torsdag: 10.30-15

Vi blir inspirert av