Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Felles > Bli inspirert > Boktips ungdom > Faen ta skjebnen

John Green:

Faen ta skjebnen

Faen ta skjebnen

Jeg heter Hazel. Jeg er seksten. Skjoldbrusk med spredning til lungene. Det går bra.

Sorg, glede, sinne! Denne boka tok meg inn i hele spekteret av følelser.

I «Faen ta skjebnen» møter vi Hazel på 16 og Augustus på 17 år som begge har kreft. Hazel har kreft i skjoldbruskkjertelen, noe som gjør at hun må slepe på en oksygentank og ha slange i nesa. Augustus har amputert det ene beinet. De treffer hverandre første gang i en støttegruppe for kreftsyk ungdom. Begge har vært syke lenge og de vet at sjansen for at de skal dø unge er stor. Det forhindrer dem ikke i å bli forelsket. 

Prosjektet deres blir å finne ut hvordan det egentlig endte med kreftsyke Anna i boka En keiserlig smerte, ei bok som Hazel har lest om og om igjen, og som slutter midt i en setning. Lever hun? Eller...

Det er ikke lett å skrive troverdig om et så vanskelig tema. «Kreftbøker suger», sier Hazel. Det gjør ikke denne, tvert i mot, det var en opplevelse å lese den, - trist og fin på samme tid.

Originaltittelen på boka «The fault in our stars» betyr noe sånn som at det er ikke stjernene du er født under det kommer an på, det er hva du selv gjør ut av livet ditt som er viktig. Selv om livet blir kort, er det viktig å fylle det med de viktige tingene. Som vennskap, kjærlighet og å være der for hverandre. Det er noe Hazel og Augustus har forstått.

Og ja, - jeg skjønner hvorfor John Green akkurat nå er en av verdens mest anerkjente ungdomsbokforfatter, boka sitter lenge i kroppen . 

Del på facebook

Vanlege opningstider:

 Måndag  10.30-18.00      
 Tysdag  10.30-18.00      
 Onsdag  10.30-18.00      
 Torsdag  10.30-18.00      
 Fredag      Stengt      

Kontakt Tlf.: 489 92 148  Epost: bibliotek@sande-mr.kommune.no

SOMMAROPE
Mellom 5. juli – 30. juli:

Mandag: 10.30-15

Tysdag:  10.30-15

Torsdag: 10.30-15

Vi blir inspirert av