> Felles > Bli inspirert > Boktips voksne > Seks planter som forandret verden

Eva Mæhre Lauritzen:

Seks planter som forandret verden

Dette er en fascinerende bok som tar for seg historien om seks av de viktigste plantene for oss i vesten. Pepper, kaffe, tobakk, potet, sukker og bomull. Her får man høre om plantenes geografiske opprinnelse, veien til vesten og global utbredelse og en masse anekdoter berørende de ulike vekstene. En spennende og lærerik bok for de som liker funfacts og de som er litt nysgjerrige på historie.

Her får man blant annet høre at oppdagelsen av Amerika kom som et resultat av jakten på pepper, at norske prester mente poteten måtte være djevelsk siden den vokste under jorda og at 1300-tallets oppdagelsesreisende mente å ha bevis for at bomull kom fra lam som vokste på trær.

Dette er historiene om hvordan vår verden blei farga og forandra av planter fra andre verdensdeler. Det er myter, fakta og misforståelser, om handel, eventyrlyst, kolonisering, slaveri og framskritt, på godt og vondt. De fleste av plantene har vært anbefalt som medisiner, før mange av dem har gått over til delvis å bli problemer. Plantene har forandret vårt levesett, hva vi spiser, hvordan vi kler oss og hvordan vi omgås. Dette er rett og slett vår kulturhistorie.

Og det er godt lesestoff!

Vanlege opningstider:

Måndag  10.30-18.00