Klart vi les! NYNORSK BARNEBOKVEKE

Denne veka er det Nynorsk barnebokveke og vi har ekstra fokus å formidle alle dei flotte bøkene som finnast på nynorsk - det skriftspråket ungane på Hareid møter når dei byrjar på skulen. Det er viktig at både foreldre, biblioteket og skule - og barnehagetilsette her i kommunen har fokus på å nytte nynorske bøker i arbeidet med born, slik at borna vert tryggare på det språket dei sjølve skal skrive. På biblioteket kan du sjå og låne eit stort utval nynorske barne- og ungdomsbøker!

BLÅMANN, BLÅMANN BUKKEN MIN..

Onsdag 7. mars, kl. 12.30 er det dukketeater på biblioteket i samband med 200-årsjubileet for Aasmund Olavsson Vinje. Folkeakademiet kjem med framsyninga "Blåmann, blåmann bukken min".

Frå 3 år. Gratis inngong.

LESESTUND MED SANITETEN

Laurdag 4.5, kl. 13.00, vil Torill Sellereite og Ingrid Stennes fra Hareid Sanitet lese for born på biblioteket.
 Alle ♥️leg velkomne.

LESESIRKEL - ONSDAG 22.5, KL. 18.00

Denne gongen skal vi snakke om "Leksikon om lys og mørke" av Simon Stranger.

Alle som ynskjer er hjartelig velkomne.

PressReader

Prøveperioda er utvida!

AVISER OG TIDSSKRIFT FRÅ ALLE VERDAS LAND.
Logg deg på appen PressReader når du er innom biblioteket og få gratis tilgang.

Biblioteket har fram til 10. oktober ei prøveperiode på appen der du kan lese tusenvis av aviser og tidsskrift direkte på din telefon eller nettbrett. Sjekk ut dette tilbodet!

Eventyrstund

Laurdag 25.1, kl. 12-12.30.

Velkomen til ei hyggeleg stund på biblioteket. Det vert høgtlesing av bøker for førskuleborn, med bilete på storskjerm.
Alle hjarteleg velkomne:)

Sjakkfredag 21.2. kl. 18-21

Vil du spele sjakk? Kom og ver med på turnering denne fredagen.

Det vert også sjakkfredag på biblioteket kl. 18-21 desse fredagane:

20. mars og 17. april

For alle som ynskjer å møte andre å spele sjakk med. Det er også sjakkfredag på Ulstein bibliotek kvar fyrste fredag i månaden.

Barnebokstund med Maria Parr

Laurdag 5. november, kl. 13.00, vert det barnebokstund med Maria Parr på biblioteket.

Passar best for 2. klasse og oppover. Arrangementet er gratis.

ALLE VELKOMNE!

Dette er i samarbeid med Hareid mållag.

TRENG FRIVILLIGE LEKSEHJELPARAR!

I haust blir det leksesamling for foreldre og born kvar tysdag frå kl.14.15 - 15.45. Vaksne vil vere her å hjelpe borna og foreldra deira med leksene etter skuletid og hovudmålet er å kvalifisere foreldre til å hjelpe borna sine med leksene. Kunne du tenkje deg å vere frivillig leksehjelpar eller kjenner du nokon det kunne passe for? Ta kontakt med Hareid Frivilligsentral, Ressurssenteret eller biblioteket

SJØLVBETJENT UTLÅN

Ta med lånekortet ditt eller ha lånekortet på mobil, så betjener du sjølv dine utlån, innleveringar og fornyingar på biblioteket.

Her er Anne Vatnehol i gong med å prøve den nye sjølvbeteningsautomaten for fyrste gong:)

VIL DU HJELPE TIL?

Denne tida er små og store i full aksjon over heile landet med strandrydding og rydding i naturen elles. Om du ikkje har fått henta gratis sekkar og hanskar hos Hareid kommune eller Søre Sunnmøre Reinhaldsverk enno, så kan du få det på biblioteket på laurdag mellom 11-14. Det er gode, solide hanskar som også kjem i barnestr.

Måndag  10.30-18.00
 Tysdag  10.30-18.00