Klart vi les! NYNORSK BARNEBOKVEKE

Denne veka er det Nynorsk barnebokveke og vi har ekstra fokus å formidle alle dei flotte bøkene som finnast på nynorsk - det skriftspråket ungane på Hareid møter når dei byrjar på skulen. Det er viktig at både foreldre, biblioteket og skule - og barnehagetilsette her i kommunen har fokus på å nytte nynorske bøker i arbeidet med born, slik at borna vert tryggare på det språket dei sjølve skal skrive. På biblioteket kan du sjå og låne eit stort utval nynorske barne- og ungdomsbøker!

Nasjonalbiblioteket har digitalisert fleire tusen aviser

Nokre aviser er kun tilgjengelege digitalt ved at du fysisk sit på ditt bibliotek. Ta kontakt så hjelper vi deg! Søk her: https://www.nb.no/search?mediatype=aviser  Vikebladet, Vestposten og Vikebladet-Vestposten har Hareid folkebibliotek oppbevart slik at du kan lese avisene på biblioteket.

RENOVERING AV HAREID RÅDHUS - PARKERING

No når det er renovering på Hareid Rådhus, er 2-timarsparkeringa for publikum, på baksida av rådhuset, stengt av. Du kan då nytte den delen av parkeringsplassen som ligg nærast parken. Minner også om dei fire 1/2-timars, gratis parkeringsplassane på Bankplassen.

Kodeord Sommarles:

Kapittel 1: NORDLYSET

Kapittel 2: NOAIDE

Kapittel 3: REINSDYR

Kapittel 4: MOBIL

Kapittel 5: KUNNSKAP

Kapittel 6: HELIKOPTER

Kapittel 7: HUNDESPANN

Kapittel 8: KOMSEKULE

Kapittel 9: RAMN

Kapittel 10: KLIMAFORSKAR

Kapittel 11: NORDKAPP

Kapittel 12: GLOBUS

EVENTYRSTUND

Kvar onsdag kl. 10.30 er det eventyrstund for førskuleborn på biblioteket.

Alle hjarteleg velkomne:)

Barneboktua på Rotarystien

Barneboktua er eit litt annleis bibliotek. Det er berre ope i sommarferien og det er sjølvbetent. Alle som kjem dit kan finne seg ei bok og setje seg ned og lese i vakre omgivnader og så leggje boka tilbake igjen før dei går.

Biblioteket har eit godt utval av nynorske barnebøker, og kan vere ein fin måte for dei vaksne å orientere seg om kva som er nytt i den nynorske barnebokverda.

Bøkene er spesielt for born frå tre til ti år og er ei gåve frå Ivar Aasen-tunet og forlaga Skald, Publica Bok, Mangschou og Det Norske Samlaget.

LÅN EBØKER!

Last ned appen eBokBib og lån e-bøker direkte til smarttelefonen eller nettbrettet ditt. No er ny versjon av eBokBib ute og du finn også lydbøker i utvalet.
Ta kontakt med biblioteket dersom du treng pin-koden din.

ADRESSEENDRING / CHANGE OF ADDRESS

Hugs å oppgi eventuell adresseendring til biblioteket.

Dette kan du også gjere sjølv ved å logge deg inn her på heimesida vår. Der endrar du også e-post, telefonnummer og PIN-kode.

Please inform us if you change your address.

You can change your address, email address, phone number and PIN in your account online on this webpage.

TRENG DU Å LÅNE LOKALE TIL MØTE?

På biblioteket er det møterom med projektor, lerret og internettilgong.

Ta kontakt med biblioteket dersom du treng å låne lokale.

Biblioteksøk

Ynskjer du materiale som Hareid folkebibliotek ikkje har i samlinga si?

Alt kan lånast inn gratis. Du kan sitje heime og bestille sjølv i Biblioteksøk.

Då treng du eit Nasjonalt Lånekort. Har du ikkje det, så ta kontakt med oss. Elles kan vi hjelpe deg på biblioteket.

Måndag  10.30-18.00
 Tysdag  10.30-18.00