Klart vi les! NYNORSK BARNEBOKVEKE

Denne veka er det Nynorsk barnebokveke og vi har ekstra fokus å formidle alle dei flotte bøkene som finnast på nynorsk - det skriftspråket ungane på Hareid møter når dei byrjar på skulen. Det er viktig at både foreldre, biblioteket og skule - og barnehagetilsette her i kommunen har fokus på å nytte nynorske bøker i arbeidet med born, slik at borna vert tryggare på det språket dei sjølve skal skrive. På biblioteket kan du sjå og låne eit stort utval nynorske barne- og ungdomsbøker!

SJØLVBETJENT UTLÅN

Ta med lånekortet ditt eller ha lånekortet på mobil, så betjener du sjølv dine utlån, innleveringar og fornyingar på biblioteket.

Her er Anne Vatnehol i gong med å prøve den nye sjølvbeteningsautomaten for fyrste gong:)

VIL DU HJELPE TIL?

Denne tida er små og store i full aksjon over heile landet med strandrydding og rydding i naturen elles. Om du ikkje har fått henta gratis sekkar og hanskar hos Hareid kommune eller Søre Sunnmøre Reinhaldsverk enno, så kan du få det på biblioteket på laurdag mellom 11-14. Det er gode, solide hanskar som også kjem i barnestr.

AVLYST INNTIL VIDARE! EVENTYRSTUND

Kvar onsdag kl. 10.30 er det eventyrstund for førskuleborn på biblioteket.

Alle hjarteleg velkomne:)

AVLYST! Sjakkfredag 20.3., kl. 18-21

Vil du spele sjakk?

For alle som ynskjer å møte andre å spele sjakk med. Det er også sjakkfredag på Ulstein bibliotek kvar fyrste fredag i månaden.

Det vert også sjakkfredag på biblioteket  fredag 17. april kl. 18-21.

Nasjonalt Lånekort

Sjå kort- og dokumentarfilmar gratis på FilmBib.  Lån e-bøker og e-lydbøker gratis på BookBites. Lån på andre folkebibliotek rundt om i landet eller bestill bøker på Biblioteksøk og få dei tilsendt gratis til ditt bibliotek. Her skaffar du deg Nasjonalt lånekort over nett.

Du kan låne E-bøker frå biblioteket

Du kan laste ned E-bøker på nettbrett eller mobil.
Alt du må gjere er å laste ned appen ebokbib, finne fram lånenummer og PINkoda di. Lånetida er 3 veker og du kan låne 3 bøker i slengen.

Nasjonalbiblioteket har digitalisert fleire tusen aviser

Nokre aviser er kun tilgjengelege digitalt ved at du fysisk sit på ditt bibliotek. Ta kontakt så hjelper vi deg! Søk her: https://www.nb.no/search?mediatype=aviser  Vikebladet, Vestposten og Vikebladet-Vestposten har Hareid folkebibliotek oppbevart slik at du kan lese avisene på biblioteket.

RENOVERING AV HAREID RÅDHUS - PARKERING

No når det er renovering på Hareid Rådhus, er 2-timarsparkeringa for publikum, på baksida av rådhuset, stengt av. Du kan då nytte den delen av parkeringsplassen som ligg nærast parken. Minner også om dei fire 1/2-timars, gratis parkeringsplassane på Bankplassen.

Kodeord Sommarles:

Kapittel 5: STORKJEFT

Kapittel 6: LØVEBYEN

SOMMAROPE: 6. juli – 23. juli

(Man., Tys. og Tors.: 10.30-15)

Måndag  10.30-18.00
 Tysdag  10.30-18.00