Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Sande bibliotek > Opplevingar > Spel > Omtalar av spel

Omtalar av spel

Her legg vi ut omtalar av spel som vi har. Du kan også hjelpe oss å vurdere spela!

Englekræsj 

De to småenglene Frans og Fia forsover seg til siste timen før engleeksamen. I vill fart på racerskyen krasjer de rett inn i skyen med instrumentene til engleorkesteret. Instrumentene spres for alle vinder, og tre av dem faller ned på jorden, hvor englene ikke har lov til å reise før de har bestått eksamen. De bestemmer seg likevel for å ta sjansen, og trekker dermed spilleren med på et eventyr.

Flåklypa Grand Prix 

På Flåklypa-toppen er det fullt av spennende oppgaver og opplevelser! En av mange tingene du kan gjøre her oppe er å hjelpe Solan og Ludvig til å finne og vinne bildeler slik at Il Tempo Gigante blir bygget. Når bilen er klar kan DU kjøre dette fyrverkeriet av en bil, eller noen av de andre flotte racerbilene, i selveste Flåklypa Grand Prix. Gjemt rundt på Flåklypa-toppen kan du også finne mange småspill - noen kjente og kjære, andre helt nye og utfordrende. Er du flink nok kan du vinne bronse, sølv og gullmedaljer. Det gir deg bildeler til Il Tempo Gigante.

Henga & Bia

Midt i skogen bor de to tullekoppene, tusenbeinet Henga og fluen Bia. De tuller og tøyser hele dagen, og gjennom 10 helsprøe småspill kan man være med på hva de opplever. Spillet er laget for de yngste barna, og det kreves ingen ferdigheter, og selv barn som aldri har brukt en PC, kan sette seg ned og ha det gøy. Stemmer: Alex Rosén og Suzanne Paalgard. Målgruppe: Barn 2 -5 år, foreldre/familien. Sammen med spillet finnes også boken "Henga og Bia - Musa som kunne trylle" med 18 fargerike illustrasjoner. Barna vil kjenne igjen situasjoner fra spillet. Boken passer både som godnatthistorie og en avslutning på en hektisk runde med spillet.

Kaptein Sabeltann og grusomme Gabriels forbannelse

Pinky blir med Kaptein Sabeltann på nye eventyr. Kaptein Sabeltann har fått snusen i en fantastisk gullskatt, men burde nok hørt på ryktene om at det hviler en forbannelse over den. I det sjørøverne legger sine grådige fingre på skatten dukker Grusomme Gabriel opp! Han kaster en forbannelse over dem og slipper fri sine tre fantastiske vesener. Med masse dialog og skuespill, eksotiske steder og fartsfylte situasjoner gir Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels forbannelse en morsom og spennende opplevelse for hele familien. Spillet egner seg for aldersgruppen 4-9 år.

Knertenspillet : spill og lek med Lillebror og Knerten!

"Knertenspillet" er laget av Minimedia i samarbeid med produsentene av den kommende spillefilmen om Knerten. Spillet inneholder klipp fra filmen i tillegg til mange morsomme aktiviteter og spill.

Lille Øisteins store reise : et spill om tegning og fantasi

I Lille Øisteins store reise blir vi med tegneglade Øistein på et spennende eventyr der nysgjerrighet, fantasi og tegneferdigheter settes på prøve. Lille Øistein er basert på tegneverdenen til Øistein Kristiansen - kjent fra barne tv-serien Øisteins blyant på NRK. Spillet fungerer både på PC og MAC og legger vekt på å lære barn å tegne og bli mer kreative. Spilleren må reise over flere kontinenter og må klare en rekke aktiviteter og artige småspill underveis. Målet er å fylle opp videorommet med nye og fantasirike filmer om og med Øistein Kristiansen.

Pippi Langstrømpe

Sammen med Tommy og Annika setter Pippi ut for å finne alt hennes far har bedt henne pakke til den neste sjøreisen. Tingene hun trenger finner Pippi på de rareste steder. Og det er stadig tyver som må settes på plass, barn som trenger hjelp, Pippi-styrke som må testes og Pippi-leker som må lekes! 

Reven og Grisungen 

Dette er det første norske dataspillet som bygger på norsk barnelitteratur, billedbokserien skrevet av Bjørn F. Rørvik. Reven og Grisungen er to små venner, som bor i skogen. Reven er en oppfinnsom fyr med mange lure planer, mens Grisungen er søt og påståelig liten tass. Dette blir en helt unik spillopplevelse som er fylt med artige streker, morsomme replikker og mange utfordringer. Dette er et spill som kaller frem smilet både hos liten og stor. Spillet egner seg for aldersgruppen 4-9 år.

Sáivu : spill og lær om samisk kultur

Sáivu er et spill basert på samisk kultur. Spillet følger de 8 samiske årstidene, med en utfordring for hver årstid. Klarer du utfordringen får du en gave som du kan ofre til offersteinen når du vil gå videre til neste årstid. For en del av utfordringene vil du ha nytte av å spille forskjellige hjelpespill først, - for eksempel kan du prøve joikememory for å lære de ulike joikene, eller du kan høre på eventyr om hva som skal til for å bekjempe de overnaturlige.

Ungene i gata

"Ungene i gata" er ment som et morsomt og underholdende spill - uten noen "lærerik" agenda, og også uten noen lineær handling eller mål for spillet. I dette spillet får man møte en gjeng vanlige unger som er opptatt av lek, samle på ting, spille spill, krangle, passe småsøsken, ønske seg en hund osv., kort sagt ting som vanlige barn er opptatt av. Spillet er stemningsfullt og fullt av sjel og sjarm, og inspirert av norsk barndom. Kanskje vil barna også få lyst til å gå ut i gata og å leke selv etter en stund? Spillet egner seg for aldersgruppen 4-10 år.

Ungene i gata & Rocke-Ragnar

Rocke-Ragnar har flyttet inn i gata, og ungene har nå startet rockeband! Være med på øvelser og konserter og bli en rocker du også! Her er masse nyskrevet musikk, en mengde musikkaktiviteter og andre morsomme spill som fortsetter der det forrige spillet i serien sluttet. Spillene kan brukes sammen eller hver for seg. Blant småspillene på Rocke-Ragnar finner man musikk-memory, klokkekabal, hoppe trampoline, spill gitar med Rocke-Ragnar og syng sangene i Mias sangbok.

Vinter i Blåfjell 

Hjelp Turte og Tvilling å finne ut hva Blåmor og Blåfar må blande i gryta for å lage den nye fargen! Da Turte og Tvilling oppdager at en nissejente med rød lue har gjemt seg i Blåfjell, blir de gamle blånissene redde! For at Blåmor og Blåfar skal forstå at alle luefarger er like fine, ber Dronning Fjellrose dem lage en ny farge til dronningkappen hennes, samme farge som bergkrystallen hun har i kronen sin.

SOMMAROPE: 6. juli – 23. juli 

(Man., Tys. og Tors.: 10.30-15)

Opningstider

 Måndag  10.30-18.00      
 Tysdag  10.30-18.00      
 Onsdag  10.30-18.00      
 Torsdag  10.30-18.00      
 Fredag      Stengt      

Kontakt Tlf.: 48 99 21 48 Epost: bibliotek@sande-mr.kommune.no