Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Felles > Bli inspirert > Boktips ungdom > Anton og andre uhell

Gudrun Skretting:

Anton og andre uhell

Anton og andre uhell

Mens Anton står og lapper sykkeldekket sitt, kommer faren med setningen som forandrer alt: "Ja, ja - det kan komme mye rart ut av en liten rift i gummien." 

"En rift i gummien." Et uhell, noe som ikke skulle skjedd. På samme måte som når moren døde: et uhell. En ulykke! Det er altså det Anton er.

Selv om faren prøver å glatte over det hele med fortellingen om hvordan månen også ble til ved en ren tilfeldighet, hjelper det ikke. Månen surrer rundt i universet helt alene, tenker Anton, akkurat som han selv gjør.

Hvis man ikke er ønsket, kan man da ha noen verdi?

Antons prosjekt blir dermed å prøve å bli verdt noe. Og hvordan kan han klare det? Jo, ved å finne en dame til pappa! Da slipper pappa å være alene og deprimert. Det er klart at pappa trenger en dame!

Sammen med bestevennen Ine starter Anton et storstilt arbeid. Det er ikke noen lett oppgave de har tatt på seg, viser det seg. Og var det egentlig så lurt å leke Kirsten giftekniv? Vil Anton egentlig ha en ny mamma?

Dette er ei bok det går fort å lese! Delvis på grunn av handlingen, selv om plottet i seg selv ikke akkurat er banebrytende (det er skrevet en del bøker om barn som vil finne en ny flamme til en forelder), og delvis på grunn av språket. Med en herlig snert og humor leker setningene seg gjennom de pinlige situasjonene som dukker opp i Antons forsøk på å bli noe mer enn en glipp. Og kanskje kan også det som i utgangspunktet ikke var planlagt vise seg rett og slett å være uunnværlig?

Flott ungdomsbok, som også voksne vil more seg med!

Del på facebook

Opningstider

Måndag 13.00 - 16.00
Tysdag 13.00 - 19.00
Onsdag 13.00 - 16.00
Torsdag 12.00 - 19.00
Fredag 12.00 - 16.00

Kontakt

Tlf.: 70 24 41 91
Epost: biblioteket@skodje.kommune.no

Besøksadresse

Stadionvegen 25, 6260 Skodje

Vi blir inspirert av