Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Felles > Bli inspirert > Boktips ungdom > Ingen vil savne deg

Michelle Gagnon:

Ingen vil savne deg

Ingen vil savne deg

Stemmene stoppet opp rett utenfor kammeret. Noa spisset ører for å høre, og fikk med seg et par bruddstykker: «Vellykket … ringe ham .. hva skal vi .. kan ikke tro at vi endelig …» Det siste hørtes krystallklart. En mannsstemme, som hørtes resignert ut idet han sa: «De tar seg av det. Hun er ikke vårt problem lenger.»

16 år gamle Noa er en briljant hacker, og har med sine spesielle egenskaper klart å lage seg en fiktiv fosterfamilie. Hun har vært et offer for systemet helt siden foreldrene hennes døde, og det er først nærmere nåtid hun har klart å komme seg ut av det. Men å leve på utkanten av verden på denne måten er ikke bare positivt. Det gjør at ingen legger merke til deg, og akkurat det gjør at ingen finner deg. Da hun våkner opp i et stort lagerbygg med en bandasje rundt brystkassen, uten å vite hva som har skjedd, får hun endelig merke konsekvensene av livet hun har valgt. Hun er det perfekte offer for skjulte, kriminelle handlinger, da ingen vil savne henne om hun bli borte. Hun klarer likevel å stikke av, men blir jaget hele tiden og er alltid på nippet av å bli fanget på nytt. Det finnes tydeligvis folk som vil gjøre hva som helst for å bringe Noa til taushet for godt, og snart vikles hun inn i et farlig spill mot mennesker som er langt mektigere enn henne. 

"Hun stivnet. I selve mailen var det et jpg-bilde av en bygning om natten. I det eneste vinduet som var opplyst, så hun et glimt av sin egen profil der hun kikket ut bak gardinen. En eller annen hadde tatt bildet noen minutter før idet hun sjekket gaten. Og det betydde at de befant seg rett utenfor.”

Boken Ingen vil savne deg er litt annerledes enn andre bøker jeg har lest, da det handler, naturlig nok, en del om data. Men det Noa gjør på dataen blir forklart bra, noe som gjør at jeg forstår alt som skjer. Som det står på boka, denne boka passer for de som elsker Lisbet Salander, hacker-action og spenning på høyt nivå!

Del på facebook

Opningstider

Måndag 13.00 - 16.00
Tysdag 13.00 - 19.00
Onsdag 13.00 - 16.00
Torsdag 12.00 - 19.00
Fredag 12.00 - 16.00

Kontakt

Tlf.: 70 24 41 91
Epost: biblioteket@skodje.kommune.no

Besøksadresse

Stadionvegen 25, 6260 Skodje

Vi blir inspirert av