> Felles > Bli inspirert > Boktips ungdom > Langs Silkeveien i Sentral-Asia

Langs Silkeveien

Silkevegen har alltid stått i eit eventyrleg lys for meg og med denne boka fekk eg ei spennande reise gjennom fem magiske, forunderlege og litt ukjende land langs Silkevegen: Usbekistan, Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan og Turkmenistan. Vi får høyre om gamal kultur, blodig historie og om store og vidgjetne krigararar som Djengis Khan og Aleksander den store. Marco Polo og ferda hans langs Silkevegen til Kina er også med. Sjølvsagt vert historia om silke fortalt, stoffet som først blei produsert i Kina for 4500 år sidan, og som ga namn til dette nettverket av ferdselsårer som vert kalla Silkevegen. Forfattaren har sjølv besøkt desse landa, og gjennom tekst og mange flotte bilete tek ho for seg land for land og fortel om korleis tilhøva er der i dag, om rike naturressursar og om problema landa strir med, ikkje minst forureining. Ho fortel om eventyrlege byar ho besøker, vakre landskap ho reiser gjennom og dei gjestfrie og imøtekomande menneska ho treff på. Boka er lettlest og gjev inspirasjon til å lese meir om desse fjerne landa. Og sjølvsagt nører ho opp under lesaren sitt ønske om sjølv å kunne reise til dette spennande området ein gong.  Boka høver både for ungdom og vaksne.

Måndag 13.00 - 16.00
Tysdag 13.00 - 19.00