Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Felles > Bli inspirert > Filmtips > Luther

Neil Cross :

Luther

Luther season 1

I denne TV-serien frå BBC møter vi kriminaletterforskar John Luther (Idris Elba) som er ein mann med eit usedvanleg skarpt intellekt, men også med eit hissig temperament. Han har også ein hang til eksistensielt tungsinn og eit lettsindig forhold til autoritetar, noko som ofte fører han opp i problem.

Etter ein konfrontasjon der ein drapsmann ender i koma, blir Luther i same slengen suspendert, innlagt på mentalsjukehus og separert frå kona Zoe. Når han eit drøyt halvår seinare blir teken inn i jobbvarmen igjen, er han fast bestemt på også å vinne kona tilbake.

"Luther" har avlsuttande krimplott i kvar episode samtidig som den har sesongovergripande intriger gåande. Serien plasserer seg ein stad mellom detektime og karakterdrama der det psykologiske spelet er i fokus. 
I første episode blir vi introdusert for, gjennom eit blodig dobbeltdrap, det som skal bli Luther sin følgesvenn og nemesis gjennom heile serien, den hyperintelligente sosiopaten Alice. Det er i samspelet mellom desse to at serien er på sitt beste. Både Idris Elba som Luther og Ruth Wilson som Alice er glimrande i rollene sine. 
Ålesund bibliotek har sesong 1 og 2 av "Luther", og fleire sesongar er under innspeling.

Del på facebook

Opningstider

Måndag 13.00 - 16.00
Tysdag 13.00 - 19.00
Onsdag 13.00 - 16.00
Torsdag 12.00 - 19.00
Fredag 12.00 - 16.00

Kontakt

Tlf.: 70 24 41 91
Epost: biblioteket@skodje.kommune.no

Besøksadresse

Stadionvegen 25, 6260 Skodje

Vi blir inspirert av