Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Felles > Bli inspirert > Filmtips > Mitt liv med Liberace

Mitt liv med Liberace1

Too much of a good thing is wonderful! Sitat Liberace – mannen som virkelig puttet glam i glamfaktoren. Og han hadde virkelig mangt av meget, denne pianisten, det være seg hus, biler, hunder, pianoer, smykker og menn.

Da jeg vokste opp, var det to pianister jeg så på fjernsyn i blant. Den ene var Liberace med sine glitrende show (og med  kandalabre på pianoet). Den andre var Victor Borge og det var vel han jeg likte best, jeg forsto jo hva han sa! Litt mer jordnær var Borge også, enn denne amerikanske påfuglen som visstnok var redd for at han ikke ville syns på scenen i svart dress/smoking foran et svart flygel. Derfor de glitrende kostymene og enorme pelsene.

Den unge blåøyde Scott trer inn i Liberaces liv en sommerdag i 1977. Liberace må like det han ser, for han inviterer Scott til brunch allerede dagen etter. (But not before three, I do need my beauty-sleep!). Og før Scott nesten vet ordet av det, er han ansatt hos Liberace. Hva jobben hans egentlig går ut på, bortsett fra at han skal se etter hundene, være en fortrolig venn og kanskje litt sjåfør, vet han egentlig ikke, men at de to mennene skal dele soverom, er underforstått. Så dermed er Scott inne i en hvirvelvind av et turbulent, men også hemmelig kjærlighetsforhold. I seks år holder de sammen. Noen gode, andre vanskelige. Litt for mye av det gode når det gjelder rusmidler, begynner etter hvert å prege Scott, hvis liv med Liberace ender når den eldre partneren finner noe yngre å se på.

Mitt liv med Liberace er en strålende film! Den kunne ha blitt platt og klisjéfylt, men her har filmskaperne virkelig fått fram en troverdig (kjærlighets)historie. Interiør og kostymer er ordentlig 1970 talls-kitch. Dyktige skuespillere er så absolutt  med på å gjøre filmen stor. Å se Michael Douglas spille en mann som Liberace, er en opplevelse. Samspillet mellom han og Matt Damon (Scott) er utrolig bra. De spiller ikke to partnere, de er det.
Mitt liv med Liberace er basert på Scott Thorsons selvbiografi, ei bok som kom ut ett år etter Liberaces død i 1987. Den orginale filmtittelen er Behind the Candelabra.

Del på facebook

Opningstider

Måndag 13.00 - 16.00
Tysdag 13.00 - 19.00
Onsdag 13.00 - 16.00
Torsdag 12.00 - 19.00
Fredag 12.00 - 16.00

Kontakt

Tlf.: 70 24 41 91
Epost: biblioteket@skodje.kommune.no

Besøksadresse

Stadionvegen 25, 6260 Skodje

Vi blir inspirert av