Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Hjem

> Felles > Bli inspirert > Filmtips > Who Framed Roger Rabbit

Robert Zemeckis:

Who Framed Roger Rabbit

Cover Who Framed Roger Rabbit

I år er det 25 år siden filmen “Who Framed Roger Rabbit” eller ”Hvem lurte Roger Rabbit” som den kalles på norsk, hadde premiere. I den forbindelse er det kommet en ny utgivelse av filmen på DVD. Siden jeg selv hadde hørt mye om filmen, men aldri sett den så var det en fin anledning til å se hva jeg hadde gått glipp av.

Året er 1947 og handlingen finner sted i en alternativ versjon av vår verden hvor tegneseriefigurer er høyst levende og jobber side om side med mennesker i filmbransjen. Bob Hoskins spiller Eddie Valiant, en alkoholisert privatdetektiv som blir viklet inn i en sak hvor tegneseriefiguren og skuespilleren Roger Rabbit blir feilaktig anklaget for et mord.

Filmen er ganske morsom og herlig politisk ukorrekt. Hvis man er på jakt etter en original animert film som positivt skiller seg ut fra filmene til Disney så finner man det her. Samtidig blir blandingen av humoristiske ablegøyer og mer alvorlige hendelser og tema litt underlig. I det ene øyeblikket føles det som å se på en vanlig tegneserie på tv, i det neste så heller noen i seg whiskey, eller noen blir skutt, eller en tegneseriefigur blir oppløst i en slags syre av skurkene.

Dette høres mye alvorligere ut på trykk enn det er i filmen, som jo er veldig morsom, men den til tider litt skrudde handlingen gjør nok at filmen fortjener sin aldersgrense på 11 år.

For alle de som ikke har fått med seg denne filmen, eller som jeg, var for ung da den først ble utgitt (1988), så kan jeg klart si at den er verdt å få med seg. Det er en film som fremdeles fremstår som original og nyskapende.

Del på facebook

Opningstider

Måndag 13.00 - 16.00
Tysdag 13.00 - 19.00
Onsdag 13.00 - 16.00
Torsdag 12.00 - 19.00
Fredag 12.00 - 16.00

Kontakt

Tlf.: 70 24 41 91
Epost: biblioteket@skodje.kommune.no

Besøksadresse

Stadionvegen 25, 6260 Skodje

Vi blir inspirert av